Maria de Suède

Boende i Frankrike sedan 2004
Bonjour, som man säger här i Frankrike. 
 
Det har varit många händelserika år i Frankrike, det land som jag kallar hemma och där jag får höra att jag borde satsa på konsten. Jag håller på med att måla framförallt fåglar, även om jag har lust att måla som Monet. 
 
Men jag gillar fåglar, de är oftast färggranna och den här målningen håller jag på med just nu. 
 
Jag bodde 9 år i Paris, förorten Ivry-sur-Seine och Montmartre, det var där jag träffade min italienare. I början var allt bra, sen kom hans kontrollbehov fram mer och mer, vårt förhållande var infernaliskt trots det så var vi ihop i 10 år. Jag flyttade till västra Frankrike, Les Deux-Sèvres, gränsen till La Vendée. Jag förlorade lusten att göra den mest banala sysslan, som att laga mat, det var så jag började att tänka på att begå självmord igen, det vill säga efter min tonårstid som var fylld av mobbning så kom den lusten fram igen. 
 
Jag vågar säga att självmordstankarna är ett rop på hjälp, även om jag faktiskt har försökt begå självmord, fast tankarna går till min familj som hindrar mig. 
 
Konsten är det som gör att jag känner att det finns en mening med livet, det är inte bara målning som jag sysslade med, även teater sysslade jag med i Paris. 
 
Jag hoppas trots allt att jag kan sälja några tavlor, det skulle göra gott. 
 
Bonne journée !